Για την τριήμερη παρουσία του στην Κάλυμνο και τις δράσεις που αυτή περιελάμβανε, αλλά και τις επαφές με φορείς που είχε, μίλησε στον φακό του "Π.τ.Κ." ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έφτασε στην Κάλυμνο σε μια μέρα σημαντική για το νησί, καθώς έφτασε πριν τρεις μέρες το πλοίο ΣΤΑΥΡΟΣ της SAOS FERRIES, που θα διανυκτερεύει πλέον εδώ και ο Γ. Παππάς ήταν εκείνος που προώθησε το αίτημα του Δημάρχου για να ενταχθεί η Κάλυμνος σ' αυτό το δρομολόγιο. Μάλιστα τόνισε πως στις άμεσες ενέργειές του περιλαμβάνεται και η ένταξη της Καλύμνου στο δρομολόγιο από Β. Ελλάδα.
Σε επαφή με την Περιφέρεια, τόνισε πως άμεσα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα, θα δοθεί η έγκριση για την ανακαίνιση του Δημοτικού Γηπέδου, του χλοοτάπητα και του ταρτά, ύψους 450 χιλ. ευρώ, ενώ μαζί με τον Δήμαρχο ήρθαν σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών για την εγκατάσταση από την ΔΕΥΑΚ νέων μονάδων αφαλάτωσης σε Τέλενδο, Ψέριμο και επιπλέον άλλες 10 στην Κάλυμνο, που θα τροφοδοτούν το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης, ένα έργο της τάξης του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.
Γνωστοποιούμε ότι το καινούργιο μας πλοίο κατασκευάζεται ήδη στο μοναδικό αδειοδοτημένο και στεγασμένο ναυπηγείο JET CRAFT του κ. Ιωαν. Γκίκα στο Λαύριο.
ΚΑΛΥΜΝΟΣΣυνεχείς είναι οι πιέσεις ώστε να προχωρήσει το έργο του ΧΑΔΑ. Δυστυχώς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στο νησί μας αλλά σε πολλά νησιά της Περιφέρειας.
ΚΑΛΥΜΝΟΣΠραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εξ αναβολής τακτική γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ.
ΚΑΛΥΜΝΟΣ