Ευθύμης Λέκκας: Η μελέτη είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας και θα επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα των κατολισθητικών φαινομένων στην Κάλυμνο

Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος κύριο Ευθύμη Λέκκα που βρίσκεται στην Κάλυμνο.

Στη συνέντευξη ο κύριος καθηγητής αναφέρθηκε στην εκπόνηση του Εφαρμοσμένου Ερευνητικού Προγράμματος ̎ Μείωση κατολισθητικής επικινδυνότητας σε περιοχές ιδιαίτερου γεωδυναμικού και σεισμοτεκτονικού καθεστώτος ̎ με αναφορά στο νησί μας.

Σε επόμενη φάση , θα γίνει λεπτομερέστερη μελέτη, με χρήση Drone και Laser Scanner, σε εντοπισμένες περιοχές όπου η κατολισθητική επικινδυνότητα θα χαρακτηριστεί ως Υψηλή, με απώτερο στόχο την ακριβή πρόβλεψη των διαδρομών που θα ακολουθήσουν μεγάλοι ογκόλιθοι, σε περίπτωση ενεργοποίησής τους.

Η μελέτη είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας , όπως χαρακτηρίστηκε από τον κ. καθηγητή και θα επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα των κατολισθητικών φαινομένων που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Wednesday, 28 July 2021 10:56
Kalymnian's Voice *

Administrator of kalymniansvoice.gr media website.

https://kalymniansvoice.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ad Sidebar