September 18, 2021

Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν ενισχυτική δόση που στοχεύει στην παραλλαγή Δέλτα

Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν ενισχυτική δόση που στοχεύει στην παραλλαγή Δέλτα alphatv.gr

Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αναπτύσσουν μία ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά Covid-19 με σκοπό να στοχεύσουν την παραλλαγή Δέλτα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος. 

 Οι φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονται μάλιστα σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να εγκρίνουν την ενισχυτική δόση. Οι εταιρείες ολοκληρώνουν τα σχέδια των κλινικών δοκιμών τους και αναμένουν να ξεκινήσουν τις μελέτες τον Αύγουστο. 

 Με αυτή τους την κίνηση, οι δύο φαρμακοβιομηχανίες θα είναι οι πρώτες που θα δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που θα εστιάζει στην παραλλαγής Δέλτα, γεγονός που υπογραμμίζει ότι το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος μπορεί να είναι σε θέση να διαφύγει από τα διαθέσιμα εμβόλια και θα χρειαστούν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του. 

 Η παραλλαγή Δέλτα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Δεκέμβριο και έκτοτε έχει περάσει σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οδηγώντας σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων. Η Δέλτα είναι τώρα το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, και  αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% των νέων κρουσμάτων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο  . 

 Οι εταιρείες δήλωσαν ότι παρόλο που πιστεύουν ότι μία τρίτη δόση του τρέχοντος εμβολίου τους, που απαιτεί τη χορήγηση δύο δόσεων, έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τα «υψηλότερα επίπεδα προστασίας» έναντι όλων των γνωστών επί του παρόντος παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα, «παραμένουν σε εγρήγορση» και αναπτύσσουν μια ανανεωμένη εκδοχή του εμβολίου. 

 «Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώθηκε έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, την ίδια στιγμή που η παραλλαγή Δέλτα γίνεται η κυρίαρχη παραλλαγή στη χώρα», ανέφεραν οι εταιρείες σε γραπτή τους δήλωση. 

 

 «Αυτά τα ευρήματα συνάδουν με μια ανάλυση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη μελέτη της Φάσης 3 των εταιρειών», δήλωσαν. «Γι 'αυτό είπαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι πιθανό, βάσει του συνόλου των δεδομένων που έχουμε μέχρι σήμερα, να χρειαστεί μια τρίτη δόση εντός 6 έως 12 μηνών μετά τον πλήρη εμβολιασμό». 

 Οι κλινικές μελέτες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τον Αύγουστο, ανάλογα με το χρόνο των κανονιστικών εγκρίσεων, ανέφεραν οι εταιρείες. 

 Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα που  οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν ότι απαγορεύουν όλους τους θεατές  από τα παιχνίδια φέτος αφού  η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  με στόχο να περιορίσει ένα κύμα νέων μολύνσεων Covid-19 που οφείλονται εν μέρει στην παραλλαγή Δέλτα. 

 Η παραλλαγή Δέλτα εκτιμάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι  είναι περίπου 55% πιο μεταδοτική από την Άλφα  , την παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Δέλτα στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου, ίσως να μην προστατεύει τόσο από την ήπια ασθένεια και τη διάδοση της νόσου σε άλλους, λένε οι επιστήμονες. 

 Τη Δευτέρα,  Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer-BioNTech  στην πρόληψη λοιμώξεων και συμπτωματικών ασθενειών, αλλά δήλωσαν ότι παρέμεινε εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. 

 Στελέχη της Pfizer και της BioNtech έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι πιθανώς θα χρειαστεί μια ενισχυτική δόση, σε διάστημα 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό, επειδή αναμένουν ότι η ανοσία που προκαλείται από εμβόλιο θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Έχουν επίσης υποστηρίξει ότι είναι πιθανό να χρειάζονται επιπλέον δόσεις κάθε χρόνο. 

   πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times, CNBC   

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Friday, 09 July 2021 10:52
Kalymnian's Voice !

Administrator of kalymniansvoice.gr media website.

https://kalymniansvoice.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ad Sidebar

Post Gallery

Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος: «Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη συναυλία στο Δημοτικό Πάρκο Λειψών»

Συναυλία της νεοσυσταθείσας ορχήστρας ποικίλης μουσικής του Δήμου Καλυμνίων και μελών της Δημοτικής Χορωδίας στους Λειψούς

Από την επίσκεψη του Δημάρχου Καλυμνίων στους Λειψούς

Συλλυπητήρια επιστολή Δημάρχου Λέρου για την απώλεια του Γιώργου Συριδάκη

Στη Ρόδο η ταξιδιωτική εκπομπή " Χωρίς Πυξίδα "

Η εικόνα της ημέρας ... χωρίς σχόλια (18.09.2021)

Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Πρέσβη της Ισπανίας

Προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πόλεως Καλύμνου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Μικρό νησί με μεγάλη καρδιά

Τον έλεγχο σχολικών κτιρίων, την άφιξη του Γ. Ρώτα και ΧΑΔΑ σχολιάζει ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης

Για την Χορωδία Νέων στους Λειψούς και για την Κάλυμνο της Αλληλεγγύης μίλησε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ. Διακομιχάλης (video)

Συναυλία αγάπης και στήριξης - Όλοι Μαζί για τον Δημήτρη!

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Κάλυμνο

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την «Προστασία και στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων, ύστερα από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά».

ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ:..«Το ακριτικό Καστελλόριζο βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεών μας»