August 12, 2022

Β. Κικίλιας: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τις επαφές του ως Υπουργός Τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία, ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την πολύ ισχυρή συνεργασία που στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας στη Μακεδονία.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο αυτό θα ενισχύσει με νέα εργαλεία την κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω της οποίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «οι τουρίστες και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της Περιφέρειας, να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις από την πρωτογενή παραγωγή που ξεκινάει από εδώ και επίσης να αναπτυχθούν ειδικές μορφές του τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι δρόμοι του κρασιού, ο ιαματικός τουρισμός», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί νέα ώθηση στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανήγγειλε ότι κεντρικά, μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το οποίο πάντα είναι δύσκολο για τον τουρισμό, θα περάσει το μήνυμα σε όλες τις αγορές για τις εκπληκτικές ομορφιές της Μακεδονίας και τον εξαιρετικό τουρισμό που προσφέρει.

Στόχος είναι αυτοί οι οποίοι επιδιώκουν να επισκεφθούν προορισμούς να την προτιμήσουν έναντι άλλων χωρών και έτσι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομία μας, την κοινωνία μας, τους ανθρώπους μας, τη μέση ελληνική οικογένεια.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται όχι μόνο σε ποσότητα, κυρίως σε ποιότητα και σε έσοδα, και να δίνει νέες θέσεις εργασίας. Προφανώς δεν μιλάμε μόνο για το αμιγές κομμάτι των καλοκαιρινών προορισμών και αυτών των 50 ή 60 ημερών που όλοι χαιρόμαστε τη θάλασσα, τον ήλιο και αυτή την ευλογία που έχει η χώρα μας», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον κ. Κικίλια στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία τρία χρόνια, ευχαριστώντας τον για την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την προηγούμενη ιδιότητα του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπενθύμισε ότι από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, «ο κ. Κικίλιας έσπευσε μαζί με όλο το μηχανισμό του Υπουργείου Υγείας και χάρη στις γρήγορες αποφάσεις που ελήφθησαν και τις σωστές επιλογές που έγιναν, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και δώσαμε μαζί τη δύσκολη μάχη να κρατήσουμε όσο χαμηλότερα γινόταν τα κρούσματα και την πανδημία στην περιοχή μας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε αναφορά στο «κλίμα συναντίληψης και καλής συνεργασίας το οποίο το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί προκειμένου τη νέα χρονιά και έχοντας αφήσει ελπίζουμε πίσω μας την πανδημία του κορονοϊού, να μπορέσουμε και πάλι να επιστρέψουμε στα επίπεδα που ήμασταν το 2019 προ του κορονοϊού», ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Συζητήσαμε με τον Βασίλη Κικίλια για την κατάλληλη προετοιμασία, έτσι ώστε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις να προβάλλουμε την Ελλάδα και φυσικά την Κεντρική Μακεδονία ως ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό για το 2022, όπως επίσης και για την ενίσχυση διάφορων μορφών τουρισμού που μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως είναι ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο ιατρικός τουρισμός και ο ιαματικός τουρισμός», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ο Υπουργός Τουρισμού προήδρευσε σε σύσκεψη εργασίας με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Rate this item
(0 votes)
Kalymnian's Voice *

Administrator of kalymniansvoice.gr media website.

https://kalymniansvoice.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ad Sidebar

Post Gallery

Επίσκεψη του Γ. Νικητιάδη στο Δήμο Καλυμνίων και συνάντηση με τον Δήμαρχο Δ. Διακομιχάλη (video)

Στο μικρό Μαράθι έγιναν τα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης

Ομιλία Ιωάννη Παππά για το νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (video)

Γιάννης Πλακιωτάκης: Νέα εποχή για το Yachting με την Ελλάδα πρωταγωνιστή

Να περάσει η Πρωτοβάθμια Υγεία στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης στην διαβούλευση του σ/ν του Υπουργείου Υγείας

Η Λέρος Παίρνει Τη Θέση Που Της Αρμόζει Στην Ιστορία… Το Σχέδιο Για Την Ανάδειξη Του Νησιού

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την επέκταση δρομολογίου για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας

Η εικόνα της ημέρας ... χωρίς σχόλια (19.03.2022)

“Οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην αλιεία” Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου

Πρόσκληση σε εκδηλώσεις του Δήμου Καλυμνίων για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου για την παροχή βοήθειας στους Ομογενείς συμπατριώτες μας της Μαριούπολης- Ουκρανίας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να γίνει το λιμάνι της Καλύμνου πύλη εισόδου-εξόδου και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις

Συνέντευξη του Προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Θανάτση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 - Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας Δήμου Καλυμνίων

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Δήμαρχο Καλυμνίων