Επίσκεψη εργασίας σε Κω και Κάλυμνο του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Κοσμήτορα της Βουλής Βασίλη Α. Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κω και στην Κάλυμνο.

Κατά την παραμονή του στην Κω συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, τον Έπαρχο Κω Νισύρου κ. Γιάννη Καμπανή και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του νησιού όπου συζήτησε με τον Διοικητή κ. Σταμάτη Βασιλειάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. κ Εμμ. Μπαλάσσα   και Ηλία Χρυσόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις εξελίξεις σχετικά με την χωροθέτηση του νέου νοσοκομείου Κω, για την τελευταία φάση πριν την έναρξη μεταπτυχιακών τμημάτων του ΠΑΔΑ στην Κω, που υλοποιείται μετά από σχετική πρωτοβουλία του Βασίλη Α. Υψηλάντη και για το θέμα της παραχώρησης από την ΕΤΑΔ του Ναυτικού Ομίλου Κω. Για τα ζητήματα αυτά ο βουλευτής κατέθεσε τις απόψεις του και συγκεκριμένες ενέργειες που κάνει για την υλοποίηση τους.

Από τον Έπαρχο κ. Καμπανή ο βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε για την πορεία των ζητημάτων που χειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα νησιά ενώ κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Κω ιδιαίτερα ασχολήθηκε με την πλήρωση κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού, για την οποία, με επικοινωνία του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, του ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών της προκήρυξης των θέσεων ιατρών αλλά και την προσωρινή, μέχρι την πρόσληψη τους, μετακίνηση ιατρών από άλλα νοσοκομεία για την ενίσχυση του νοσοκομείου. Ο αν. υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα επιληφθεί προσωπικά των θεμάτων και ότι άμεσα προκηρύσσει μια θέση Διευθυντή ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ, μια θέση ΕΑ ιατρού ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ και μια θέση ΕΒ ιατρού ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Στην Κω επίσης ο βουλευτής είχε χρήσιμη συζήτηση για την εξέλιξη των τουριστικών ζητημάτων της Κω με το μέλος του Δ. Σ του ΕΟΤ και ξενοδόχο συμπατριώτη μας κ. Νίκο Πουλιού.

Στην Κάλυμνο ο βουλευτής είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Έπαρχο Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ. Ε. Μουσελή με τον οποίο συζήτησε αναπτυξιακά ζητήματα των νησιών του επαρχείου του, ενώ με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη έκανε επισκόπηση των προσπαθειών ολοκλήρωσης του σχεδίου υλοποίησης σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου, μίλησαν για το σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης της Καλύμνου ως τόπου ανάπτυξης δραστηριοτήτων περιπέτειας και τις επιμέρους δράσεις σχετικά με τη λειτουργία του καταδυτικού κέντρου της Καλύμνου και της ανάπτυξης θαλασσίου πάρκου. Τέλος ο βουλευτής ύστερα από αίτημα των επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κάλυμνο και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Καλύμνου κ. Γιάννη Ιακώβου, είχε επικοινωνία με τον Γ. Γ του Υπουργείου Παιδείας κ. Βουτσίνο, προκειμένου να προωθεί για το σχολικό έτος 2022-2023, η δημιουργία νυχτερινού ΕΠΑΛ στην Κάλυμνο.

Ο βουλευτής ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κάλυμνο με δύο συναντήσεις.

Στο Νοσοκομείο Καλύμνου με τη νέα Διοικήτρια κ. Κατερίνα Εμμανουήλ στην οποία ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της και με την οποία συζήτησε για τα κενά του νοσοκομείου. Ο βουλευτής ζήτησε την άμεση κάλυψη αυτών, από την Υποδιοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Μαρία Δίπλα. Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης ευχαρίστησε από καρδιάς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καλύμνου για τον αγώνα τους για την αντιμετώπιση του COVID-19 καθώς επίσης και τον υπεύθυνο του φαρμακείου και των εμβολιασμών κ. Ελευθέριου Γκινή για την πρόοδο αυτών, όπως και τα μέλη του Δ.Σ του νοσοκομείου με ιδιαίτερη μνεία στην κ. Ευαγγελία Μπιλλήρη.

Στο Λιμεναρχείο Καλύμνου έγινε δεκτός από τον Λιμενάρχη Καλύμνου κ. Θεόφιλο Τσαγκάρη από τον οποίο ενημερώθηκε για την παραλαβή του νέου σκάφους του Λ. Σ που αναβαθμίζει τη λειτουργία του Λ. Σ στα νησιά της Βόρειας Δωδεκανήσου.

Rate this item
(0 votes)
Kalymnian's Voice *

Administrator of kalymniansvoice.gr media website.

https://kalymniansvoice.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ad Sidebar